E-POSTA | +90 324 325 9933 | العربية

SEO Uyumlu Web Tasarım Özellikleri

SEO Uyumlu Web Sitesi Tasarlamak

SEO Uyumlu Web Tasarım Nasıl Olmalı?

Mersin Web Tasarım ve SEO
Mersin web tasarım
ve Mersin SEO firması EFORWEB olarak, bu yazımızda sizlere bir web sitesinin nasıl SEO ile uyumlu hale getirilebileceğinden bahsettik. SEO uyumlu bir web sitesi Google başta olmak üzere tüm arama motorlarında üst sıralarda yer alabilme potansiyeline sahiptir. Bu altyapı edinildiğinde web sitesinin ziyaretçi trafiği büyük ölçüde artacaktır. SEO kriterlerine uyan web sitelerine “arama motoru dostu” denilmektedir.

SEO kriterlerine uyan bir sitenin özellikleri nelerdir? Bu sorunun yüzden fazla cevabı mevcuttur, ancak biz aşağıdaki yazımızda en önemlilerinden bahsettik.

meta-tags-compressorAçıklayıcı ve Özgün META Etiketleri Oluşturun

Arama motorları için, bir web sitesinin en önemli görünürlük ölçütlerinden birisi “meta” etiketleridir. META etiketleri için ise “title” ve “description” etiketleri olmazsa olmaz öneme sahiptir. Arama motorları tarafından sayfanın anlaşılabilmesi açısından ilk sırada yer alan bu etiketlerinde bazı özellikleri mevcuttur. Title etiketi ortalama 70 karakterden oluşan ve sayfanın içeriğini açıklayıcı kısa bir yazı olmalıdır. Description etiketi ise sayfa içeriğini özetle anlatan ortalama 160 karakterden oluşan bölümdür. Bunların dışında birçok etiketin yanısıra “Keywords” etiketi de bulunmaktadır ancak keywords artık etkili bir SEO kriteri olmaktan çıkmıştır.

Özgün İçerikÖzgün ve Kaliteli İçerik Oluşturun

Arama motorları geçmiş yıllarla kıyasladığımızda artık kopya içerik barındıranların ve imla kurallarını hiçe sayanların içeriklerini görmezden geliyor diyebiliriz. Yine bir başka deyişle artık arama motorları içeriğe çok fazla önem vermeye başladı. Arama motorları artık sayfa içeriğinde geçen kelime sayısından çok, ziyaretçilerin sayfada ne kadar süre geçirdiklerine bakmaktadır. Bu nedenle içeriğin özgün olması yeterli değildir; içerik özgün olduğu kadar kaliteli de olmalıdır. Sitede yer alan içerikler ziyaretçileri içeriğe kilitlemeli ve site içinde başka sayfaları da dolaşmaya sevk etmelidir. Böylece içeriğin kalitesini ve kullanıcıya olan faydasını ölçerek web sitesini değerlendiren arama motorları web sitenize iyi bir puan vererek sizleri üst sıralara yerleştirecektir.

hizli-web-sitesi-compressorWeb Siteniz Hızlı Açılabilir Olmalı

Web sitenizin hızlı açılabilmesi gerekmektedir. Çünkü arama motorları açısından olmazsa olmazlardan biridir bu kural. Bu sebepten dolayı web sitenizde ki resimlerin ve kodlama yapısının optimize edilmiş olması gerekmektedir. Hızlı bir web sitesi ziyaretçiyi içine çekerken yavaş açılan bir web sitesi ziyaretçilerin web sitenize hiç uğramamasına sebep olur. Çok kısa sürelik bir yavaşlamanın dahi çok büyük zararları olabilmektedir. Bununla ilgili örneklerimize göz atalım:

  • 0.5 saniyelik bir yavaşlama Google’ın trafiğinde %20’lik bir azalmaya,
  • 0.1 saniyelik bir yavaşlama Amazon’un cirosunda %1’lik bir azalmaya,
  • 0.4 saniyelik bir yavaşlama Yahoo’nun trafiğinde %5-9 arasından bir azalmaya sebeb olduğu,
  • Sayfa yüklenme hızında 1 saniyelik bir gecikme; geri dönüşlerde %7, sayfa görüntüleme sayısında %11, müşteri memnuniyetinde %16 azalmaya yol açtığını,
  • Web sitelerinin açılmasında ortalama bekleme süresinin 6 saniye olduğu, ve bu süre 8. saniyenin üzerine çıktığında artık ziyaretçilerin siteden çıkmayı seçtiği, yapılan anket ve araştırmalar sonucunda belirlenmiştir.

Diğer Özellikler

  • Web sitenizin kodlamasında HTML5, CSS3 kullanılmış olmalıdır.
  • Ziyaretçilerin, rahatlıkla kullanabilmesi için web siteniz tüm aygıtlarla uyumlu bir yapıda olmalıdır.
  • Web sitenizde, H1 ve H2 taglarına yer vermelisiniz. Kullanırken de dikkatli olmalısınız. H1 tagını en fazla 1 kez kullanmalısınız.
  • Sitenizin tasarımında gözü yormayan ve birbirine uyumlu renkler kullanarak şık bir tasarım oluşturmalısınız.
  • Siteniz, ziyaretçiler ile etkileşim içinde olmalıdır. Örneğin; herhangi bir form doldurulduğunda veyahut bir işlem yapıldığında web siteniz kullanıcılara cevap vermelidir.
  • Web sitenizi daima güncel tutmalısınız.

DİĞER YAZILAR

23/09/2016 : Editor