E-POSTA | +90 324 325 9933 | العربية

Editor

Yazar Arşivi

Google AdWords Nedir?

Mersin İnternet ReklamcılığıGoogle AdWords

EFORWEB olarak bu yazımızda Google AdWords’un ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlatacağız. Bizde Mersin web tasarım başta olmak üzere Google AdWords hizmetlerini dünyanın her yerine sunmaktayız. Mersin Google Adwords, Mersin web tasarım hizmetlerimizden yararlanmak için iletişim sayfamızdan bize ulaşmanız yeterli. Şimdi yazımıza göz atacak olursak öncelikle AdWords’un tanımını yapalım:

Nedir AdWords?

Her gün milyarlarca insan internet ortamında birçok arama motorunu kullanarak çeşitli anahtar kelimelerde aramalar yapmaktadır. Herkesin bildiği gibi Google bu anlamda dünya üzerinde en çok kullanılan arama motoru unvanını elinde bulundurmaktadır. Google AdWords ise dünyanın en büyük arama motoru olan Google’da, doğal arama sonuçlarında web sitenizin “Tıklama Başına Maliyet” yani TBM sistemiyle üst sıralarda çıkmasını sağlayan ücretli bir pazarlama aracıdır. Google AdWords’un en büyük ve en önemli özelliği işletme olarak bütçeniz ne olursa olsun Google’da reklam vermeninen hızlı ve en basit yolu olmasıdır.

Mersin Google AdWordsNasıl Çalışır?

AdWords’ün nasıl çalıştığını anlamak ve reklam bütçenizden en iyi şekilde yararlanmak için birtakım bilgiye ihtiyacınız vardır. Örneğin; anahtar kelimeler, yerleşimler, reklam sıralaması, kalite puanı vs. böyle uzayarak gider ve bunlar Google AdWords’ün yapıtaşlarıdır diyebiliriz.

Anahtar kelime hedefli Google AdWords’ün çalışma mekanizmasını inceleyelim; öncelikle reklam veren işletmeler kendi anahtar kelimelerini belirler, bu kelimeler ve benzeri terimler Google’da aratıldığında reklamlarının yayınlanmasını talep ederler.
Basitçe anlatacak olursak bir Google kullanıcısı tarafından aranan kelime, reklam veren işletmenin belirlediği anahtar kelimelerden biriyse ya da Google tarafından anahtar kelimeyle bağlantısı olacağı belirlenen bir kelimeyse, arama sonuçlarının üst kısmında ilgili reklamlar görüntülenir.
Google reklamlarınızı görüntülemek için işletmeden herhangi bir ücret talep etmez. İnternet kullanıcıları tarafından reklamınız görülüp tıklandığında ücretlendirilirler. Verilen Google AdWords reklamlarının üst sıralarda yer almasını belirleyen koşul yalnızca TBM’ler değildir.
Google AdWords reklamı veren işletme ve kullanıcı deneyimlerine bağlı olarak anahtar kelimelere 1 ila 10 arasında bir kalite puanı verir. Böylelikle bir kullanıcı Google’da arama yaptığında bu anahtar kelimeye reklam veren işletme ve diğer rakip işletmelerin TBM’leri ve kalite puanları çarpılarak bir açık arttırmaya sokulur. Bu açık arttırma sonucunda sıralama belirlenir.


İçerik Yönetim Sistemi

Mersin CMS Web Tasarımİçerik Yönetim Sistemi Nedir?

Mersin web tasarım EFORWEB olarak, bu yazımızda içerik yönetim sistemli web tasarım konusundan bahsedeceğiz. Hadi gelin nedir bu içerik yönetim sistemi bir göz atalım.

İçerik Yönetim Sistemi (CMS), bir web sitesinin içeriğini yönetmeye yarayan sistemdir. Bir çok CMS, web tabanlı arayüzler sunar ve yayıncıların web tarayıcıları vasıtasıyla bu panele erişmelerini sağlar. Ayrıca, web yayını için tasarlanan bir CMS, arama motorları için anahtar kelimeleri belirleme, ve meta tagları oluşturma özelliklerini de sunmaktadır.

Neden İçerik Yönetim Sistemi?

İçerik yönetim sistemlerini kullanmanın en büyük avantajı, kod bilgisine gerek bırakmadan dinamik web sitelerinin yönetilmesini sağlamaktadır. İçerik yönetim sistemlerinde, web sitenizin içeriklerini hazırlamak ve yayınlamak, kategori, menü ve sayfaları oluşturmak çok kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor. Ayrıca açık kaynak kodlu içerik yönetim sistemlerini de kullanabilirsiniz. WordPress ve Joomla en çok kullanılan içerik yönetim sistemleri arasında yer alıyor. Yalnız bu tarz içerik yönetim sistemlerinde her şeyi dinamik olarak yapabilmeniz size sunduğu özelliklere bağlıdır. Bu içerik yönetim sistemlerinin yanı sıra, özgün içerik yönetim sistemlerini kullanmayı da talep edenler bulunmaktadır. Böylece daha özgün ve ihtiyaçlarınızı karşılayan bir içerik yönetim sistemine sahip olmuş olurlar.

İçerik Yönetim Sistemi Kolaylıkları

  • Teknik bakımdan web konusunda yeterli olmayan kişiler için idealdir. Yani Word gibi basit bir kelime işlemci programını kullanabilen bir kişi CMS’de kolay bir şekilde içerik oluşturabilir, düzenleyebilir ve yayınlayabilir.
  • Çoklu kullanıcı desteği ile, şirketinizde çalışan, içerik girişinden sorumlu kişiler varsa, bunlar arasında iş bölümü yapabilirsiniz. Böylece bu kullanıcıların hepsi aynı anda içerik oluşturma ve yayınlama yetkilerine sahip olurlar.
  • Web sitesinin tasarım değişiklikleri daha da kolay hale gelir. Çünkü içerik ve tasarım ayrı sanal yapılarda yer alır ve bu sayede sitenin çalışmasını bozmadan tasarım değişikliklerini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Bazı işler için içerik yönetimi sadece içerik yayınlamak demek değildir. Zamanı dolduğunda o içeriği arşive almak ya da kaldırmak da gerekebilir. Örneğin belirli zamanlarda sunulan promosyon hizmetleri, sezonu bittiğinde kaldırılmalı veya değiştirilmelidir. CMS yazılımı ile bu basit bir şekilde yapılır ve kaldırdığınız içerikle beraber buna bağlı olan sitedeki tüm linkler ve menülerde otomatik olarak güncellenir.

CMS Nasıl Çalışır?

İçerik yönetim sistemine, sadece site yöneticileri ve alt yöneticiler tarafından erişilir. Site yöneticisi, alt yöneticilerin yetkilerini kaldırabilir yahut sınırlandırabilir. Web sitesinin kullanım istatistiklerine ve iletişim formlarına panelden ulaşılabilir. CMS konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar:

  • CMS, sonradan eklenebilecek tüm yazılım özelliklerine uyum sağlamalıdır.
  • Güvenlik ve hız konusunda gelişmiş olmalıdır.
  • Çoklu dil desteği bulunmalıdır.
  • İstenilen raporlar oluşturulabilmelidir.

CMS Çeşitleri Nelerdir?

  • ECMS (Enterprise Content Management System)
  • WCMS (Web Content Management System)
  • DMS (Document Management System)
  • MCMS (Mobile Content Management System)
  • CCMS(Component Content Management System)
  • MCMS (Media Content Management System)

Size özel tasarlanmış içerik yönetim sistemine sahip bir web sitesi tasarlatmak isterseniz web tasarım sayfamıza göz atmanızı öneririz. Mersin web tasarım alanındaki yıllarca edindiğimiz tecrübeyle sizlere yardımcı olmak isteriz.


SEO Uyumlu Web Tasarım Nasıl Olmalı?

Mersin Web Tasarım ve SEO
Mersin web tasarım
ve Mersin SEO firması EFORWEB olarak, bu yazımızda sizlere bir web sitesinin nasıl SEO ile uyumlu hale getirilebileceğinden bahsettik. SEO uyumlu bir web sitesi Google başta olmak üzere tüm arama motorlarında üst sıralarda yer alabilme potansiyeline sahiptir. Bu altyapı edinildiğinde web sitesinin ziyaretçi trafiği büyük ölçüde artacaktır. SEO kriterlerine uyan web sitelerine “arama motoru dostu” denilmektedir.

SEO kriterlerine uyan bir sitenin özellikleri nelerdir? Bu sorunun yüzden fazla cevabı mevcuttur, ancak biz aşağıdaki yazımızda en önemlilerinden bahsettik.

meta-tags-compressorAçıklayıcı ve Özgün META Etiketleri Oluşturun

Arama motorları için, bir web sitesinin en önemli görünürlük ölçütlerinden birisi “meta” etiketleridir. META etiketleri için ise “title” ve “description” etiketleri olmazsa olmaz öneme sahiptir. Arama motorları tarafından sayfanın anlaşılabilmesi açısından ilk sırada yer alan bu etiketlerinde bazı özellikleri mevcuttur. Title etiketi ortalama 70 karakterden oluşan ve sayfanın içeriğini açıklayıcı kısa bir yazı olmalıdır. Description etiketi ise sayfa içeriğini özetle anlatan ortalama 160 karakterden oluşan bölümdür. Bunların dışında birçok etiketin yanısıra “Keywords” etiketi de bulunmaktadır ancak keywords artık etkili bir SEO kriteri olmaktan çıkmıştır.

Özgün İçerikÖzgün ve Kaliteli İçerik Oluşturun

Arama motorları geçmiş yıllarla kıyasladığımızda artık kopya içerik barındıranların ve imla kurallarını hiçe sayanların içeriklerini görmezden geliyor diyebiliriz. Yine bir başka deyişle artık arama motorları içeriğe çok fazla önem vermeye başladı. Arama motorları artık sayfa içeriğinde geçen kelime sayısından çok, ziyaretçilerin sayfada ne kadar süre geçirdiklerine bakmaktadır. Bu nedenle içeriğin özgün olması yeterli değildir; içerik özgün olduğu kadar kaliteli de olmalıdır. Sitede yer alan içerikler ziyaretçileri içeriğe kilitlemeli ve site içinde başka sayfaları da dolaşmaya sevk etmelidir. Böylece içeriğin kalitesini ve kullanıcıya olan faydasını ölçerek web sitesini değerlendiren arama motorları web sitenize iyi bir puan vererek sizleri üst sıralara yerleştirecektir.

hizli-web-sitesi-compressorWeb Siteniz Hızlı Açılabilir Olmalı

Web sitenizin hızlı açılabilmesi gerekmektedir. Çünkü arama motorları açısından olmazsa olmazlardan biridir bu kural. Bu sebepten dolayı web sitenizde ki resimlerin ve kodlama yapısının optimize edilmiş olması gerekmektedir. Hızlı bir web sitesi ziyaretçiyi içine çekerken yavaş açılan bir web sitesi ziyaretçilerin web sitenize hiç uğramamasına sebep olur. Çok kısa sürelik bir yavaşlamanın dahi çok büyük zararları olabilmektedir. Bununla ilgili örneklerimize göz atalım:

  • 0.5 saniyelik bir yavaşlama Google’ın trafiğinde %20’lik bir azalmaya,
  • 0.1 saniyelik bir yavaşlama Amazon’un cirosunda %1’lik bir azalmaya,
  • 0.4 saniyelik bir yavaşlama Yahoo’nun trafiğinde %5-9 arasından bir azalmaya sebeb olduğu,
  • Sayfa yüklenme hızında 1 saniyelik bir gecikme; geri dönüşlerde %7, sayfa görüntüleme sayısında %11, müşteri memnuniyetinde %16 azalmaya yol açtığını,
  • Web sitelerinin açılmasında ortalama bekleme süresinin 6 saniye olduğu, ve bu süre 8. saniyenin üzerine çıktığında artık ziyaretçilerin siteden çıkmayı seçtiği, yapılan anket ve araştırmalar sonucunda belirlenmiştir.

Diğer Özellikler

  • Web sitenizin kodlamasında HTML5, CSS3 kullanılmış olmalıdır.
  • Ziyaretçilerin, rahatlıkla kullanabilmesi için web siteniz tüm aygıtlarla uyumlu bir yapıda olmalıdır.
  • Web sitenizde, H1 ve H2 taglarına yer vermelisiniz. Kullanırken de dikkatli olmalısınız. H1 tagını en fazla 1 kez kullanmalısınız.
  • Sitenizin tasarımında gözü yormayan ve birbirine uyumlu renkler kullanarak şık bir tasarım oluşturmalısınız.
  • Siteniz, ziyaretçiler ile etkileşim içinde olmalıdır. Örneğin; herhangi bir form doldurulduğunda veyahut bir işlem yapıldığında web siteniz kullanıcılara cevap vermelidir.
  • Web sitenizi daima güncel tutmalısınız.

Web Sitenizi Yeniden Tasarlatırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Mersin Web Tasarım
Eski ve kullanışsız web sitenizi en yeni tasarım ve kodlama teknikleriyle güncel ve etkileşimli en önemlisi de SEO dostu olarak dizayn etmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Mersin Seo ve Mersin Web Tasarım firması EFORWEB olarak sizlere bu işlemlerin nasıl olması gerektiğinden bahsedelim.

Öncelikle “SEO Dostu Tasarım” demiştik, peki nedir bu SEO dostu web tasarımı? SEO, arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. SEO dostu web sitesi ise, Google başta olmak üzere arama motorlarında ilk sayfada ve üst sıralarda çıkabilecek alt yapıya sahip web sitesi anlamına gelmektedir.

Web Sitesi Yenilemede Hazırlık

Her tasarımda olduğu gibi web tasarımda da ilk adım hazırlık yani planlama ve araştırma kısmıdır. Müşterinizin yer aldığı sektör hakkında, geniş bir sektörel araştırma yaparak sektör hakkındaki bilgileri taramalı ve bu alan hakkında bilgi sahibi olarak araştırma kısmının ilk adımını atmalısınız. Müşteri şirketin geçmişini, marka değerini, hedeflerini ve buna benzer pek çok bilgiyi edinerek yola devam    etmelisiniz çünkü hakkında bilgi sahibi olmadığınız bir şirket için yapacağınız tasarım, başarılı bir tasarım olamaz Üzerinde çalışılan projenin tüm detaylarını bilmeli ve bu detaylar doğrultusunda hareket ederek; kullanıcı dostu, etkileşimli, fonksiyonel ve aynı zamanda da SEO dostu bir tasarım ortaya çıkararak web sitesinin yeniden tasarımı için en mükemmel çözüme ulaşmış olursunuz.

Web Sitesi Yenilemede Site İçi SEO

Web sitesinin tasarımını yenilerken “SEO Dostu” olması gerektiğini üstüne basa basa tekrar etmiştik. SEO çalışmalarımızın verimliliğini arttırabilmek için aynı düzeyde site içi SEO çalışmalarınıda gerçekleştirilirse daha verimli bir SEO çalışması yapılmış dolayısıyla SEO Dostu bir web sitesi elde edilmiş olur. Site içi SEO çalışmaları web sitesinin tasarımı ve yazılımsal tabanı başta olmak üzere web sitesine dair tüm alanları kapsamaktadır, ancak en önemli kısım SEO uyumlu özgün içeriklerdir.

Site içi SEO, web sitesinin tasarımını yenilerken çok önemli bir aşama olduğundan bu çalışmalar sektöre ve müşteri kitlesine hakim profesyoneller tarafından yapılmalıdır. Sektör ve müşteri kitlesine hakim olabilmek için de planlama aşamasında çok iyi bir hazırlık gerekir.

Yenilenen Web Sitenizin Müşterilere Tanıtımı

İnsanları web sitenize çekebilmek ve yeni müşteriler kazanabilmek için yalnızca site içi SEO çalışmaları en mükemmele ulaşabilmek için yeterli değildir. Arama motoru optimizasyonu (SEO) çalışmalarını tam anlamıyla (hem iç hem dış SEO) yapmak gerekmektedir. Ayrıca SEO çalışmalarının yanı sıra, arama motoru reklamları, sosyal medya pazarlama çalışmaları, e-posta pazarlama çalışmaları, dijital pazarlama vb. çalışmalar ile web sitenizi tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulabilir ve en mükemmele ulaşmış olursunuz.


Page 1 of 4123...Son Sayfa