E-POSTA | +90 324 325 9933 | العربية

WEB TASARIMDA KULLANILAN YAZILIM PROGRAMLARI NELERDİR?

Web tasarımda kullanılan programlar...

WEB TASARIMDA KULLANILAN PROGRAMLAR NELERDİR?

Web tasarımında kullanılan programlar

Websitesi yapacak olan kişilerin bilmesi gereken birçok web tasarım programı bulunmaktadır. Her Web Tasarımcının ve her Web Programcısının kendine özgü bir kütüphanesi yada diğer bir deyişle alet çantası vardır.

İşte bu alet çantasındaki Web Tasarımcıların en çok kullandığı Web Tasarım programlarını Eforweb ekibi olarak sizler için derledik. Web Tasarım programları sayesinde tasarımlar çok daha kısa bir süre içerisinde profesyonelce yapılabilmektedir. Eğer ki programları kullanmakta profesyonelseniz ve analitik bir hayal gücüne sahipseniz elde ettiğiniz sonuç benzersiz olacaktır. Ayrıca Eforweb Ekibi olarak bir öneri; Eğer ki bir web site yaptıracak olanlardansanız işinizi yaptıracağınız kişinin hangi programları kullandığına dikkat edin. Günümüzde artık görsel tasarım ve kodlama programları ile her şey çok daha pratik ve kolay bir hal almış olup eğer ki web sitenizi

yaptıracağınız kişi “Ben sıfırdan Notepad ile yazıyorum” diyorsa tasarımcınıza fazla itibar etmeyin deriz. Artık çağımızda bu iş için ne gerek ne de vakit var. Şimdi bir göz atalım alet çantamıza hangi programlar sıklıkla kullanılmakta.

Dreamweaver

Dreamweaver; İlk olarak Macromedia şirketinin ürettiği, daha sonra Adobe şirketinin Macromedia’yı satın almasından dolayı adı Adobe Dreamweaver olarak değişen bir web sayfası geliştirme, kodlama yazılımıdır.
Dreamweaver, web sitesi ve sayfalarını oluşturmayı ve yönetmeyi sağlayan bir programdır. Dreamweaver’da yapmış olduğumuz işlemler HTML kodları ile kodlanır. Photoshop, Flash, Fireworks programlarıyla entegre edilebilir.

∙ CoffeeCup HTML

CoffeeCup HTML Editor web tasarımcılar için kolay kullanıma sahip bir editördür. Website sihirbazı sayesinde tablo, sayfa, yazı tipi, yazı rengi, çerçeve ve arkaplan özelliklerini kolayca ayarlayabilir veya değiştirebilirsiniz.
Görsel editör ve kod editörü olmak üzere iki çeşit web sitesi düzenleme seçeneği sunan CoffeeCup HTML Editor ile zorlanmadan web tasarımı yapabilir, kod ön izleme özelliği sayesinde üzerinde değişiklik yaptığınız web sitenizi tarayıcı ortamına aktarmadan görebilir ve bunların yanı sıra FTP (Dosya Transfer Protokolü) desteği bulunan programda, ek FTP programlarına gerek duymadan, dosyalarınızı internet ortamına aktarabilirsiniz.

∙ Microsoft Expression Blend 4

Expression Blend Microsoft’un tüm tasarım araçlarını bir araya topladığı Expression Studio’nun bir parçasıdır. Expression Blend hem tasarımcılara hem de geliştiricilere büyük kolaylıklar getirmiştir. Son derece basit kullanıma sahip arayüzüyle animasyon oluştururken aynı zamanda bu animasyonlara hem XAML hem de C# ya da VB ile kod kısmına müdahale etme şansını tanımaktadır.

∙ Aptana Studio 3

Aptana Studio yazılımı HTML, DOM, JavaScript ve CSS için sahip olduğu entegre dil desteği ile birlikte lider IDE programlarının başında gelen ücretsiz ve gelişmiş bir metin editörüdür.

Kişiselleştirilebilir yapısı ile PHP, Jaxer, Ruby on Rails, Python, Adobe AIR, Apple iPhone ve Nokia S60 geliştirmeleri için de ek olarak plugin desteği sunan program, yazılım geliştirme ve yapım aşamalarında programcılar için güçlü bir araç durumunda. Açık kaynak olarak gelişimine devam eden Aptana Studio dilerseniz hazır bir Eclipse içerisine plugin olarak kurulabiliyor.

 Bluefish

Programcılara özel bir düzenleyici olan Bluefish Editor, birçok web’e özel araç ve seçenekle geliyor. Bunlar arasında sözdizimi vurgulama (ASP.NET, CSS, HTML, JavaScript, PHP ve fazlasını destekliyor), kod katlama, güçlü arama ve değiştirme araçları, otomatik tamamlama ve fazlası var.

FileZilla

Websitenizi yaptıktan bir sonraki adım web dosyalarınızı FTP’e yüklemenizdir. Bu işlem için FileZilla rahatlıkla kullanılabilir. FileZilla programı açık kaynak kodludur. Kullanılması Eforweb Ekibi tarafından tavsiye edilmektedir.

∙ Notepad++

Notepad++ C++ ile saf Win32 API ve STL ile geliştirilmiş bir GPL ile dağıtılan açık kaynak kodlu bir kod düzenleyecisidir. Söz dizimi, renklendirme, katlama ayrıca çok sayıda yazılım diline ait olan kodları görüntüleme ve uygun biçimde düzenleme gibi özellikleri mevcuttur.

∙ MySQL

Açık kaynak kodlu bir veritabanı yazılımıdır. Web sunucularında sıklıkla kullanılmaktadır. Kısacası kendini bir webmaster olarak tanımlayan kişilerin alet çantasında bulunabilecek programlar bunlardır. Tabiki daha spesifik ve daha komplike araçlarda mevcuttur ancak Eforweb Ekibi sizler için bu yazıda bir webmaster’ın başlangıç aşamasında kullanabileceği genel programları sıralamıştır.

∙ Adobe Photoshop

Web Sitenizin kodlamasını tamamladıktan sonra grafik yönünü yani görselliğini tamamlayabileceğiniz bir grafik tasarım programıdır Photoshop, her masaüstü grafikerin ve her web tasarımcının alet çantasındaki olmazsa olmazlardandır.

DİĞER YAZILAR

01/08/2016 : Editor