E-POSTA | +90 324 325 9933 | العربية

Google AdWords Nedir?

AdWords Nasıl Çalışır?

Google AdWords Nedir?

Mersin İnternet ReklamcılığıGoogle AdWords

EFORWEB olarak bu yazımızda Google AdWords’un ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anlatacağız. Bizde Mersin web tasarım başta olmak üzere Google AdWords hizmetlerini dünyanın her yerine sunmaktayız. Mersin Google Adwords, Mersin web tasarım hizmetlerimizden yararlanmak için iletişim sayfamızdan bize ulaşmanız yeterli. Şimdi yazımıza göz atacak olursak öncelikle AdWords’un tanımını yapalım:

Nedir AdWords?

Her gün milyarlarca insan internet ortamında birçok arama motorunu kullanarak çeşitli anahtar kelimelerde aramalar yapmaktadır. Herkesin bildiği gibi Google bu anlamda dünya üzerinde en çok kullanılan arama motoru unvanını elinde bulundurmaktadır. Google AdWords ise dünyanın en büyük arama motoru olan Google’da, doğal arama sonuçlarında web sitenizin “Tıklama Başına Maliyet” yani TBM sistemiyle üst sıralarda çıkmasını sağlayan ücretli bir pazarlama aracıdır. Google AdWords’un en büyük ve en önemli özelliği işletme olarak bütçeniz ne olursa olsun Google’da reklam vermeninen hızlı ve en basit yolu olmasıdır.

Mersin Google AdWordsNasıl Çalışır?

AdWords’ün nasıl çalıştığını anlamak ve reklam bütçenizden en iyi şekilde yararlanmak için birtakım bilgiye ihtiyacınız vardır. Örneğin; anahtar kelimeler, yerleşimler, reklam sıralaması, kalite puanı vs. böyle uzayarak gider ve bunlar Google AdWords’ün yapıtaşlarıdır diyebiliriz.

Anahtar kelime hedefli Google AdWords’ün çalışma mekanizmasını inceleyelim; öncelikle reklam veren işletmeler kendi anahtar kelimelerini belirler, bu kelimeler ve benzeri terimler Google’da aratıldığında reklamlarının yayınlanmasını talep ederler.
Basitçe anlatacak olursak bir Google kullanıcısı tarafından aranan kelime, reklam veren işletmenin belirlediği anahtar kelimelerden biriyse ya da Google tarafından anahtar kelimeyle bağlantısı olacağı belirlenen bir kelimeyse, arama sonuçlarının üst kısmında ilgili reklamlar görüntülenir.
Google reklamlarınızı görüntülemek için işletmeden herhangi bir ücret talep etmez. İnternet kullanıcıları tarafından reklamınız görülüp tıklandığında ücretlendirilirler. Verilen Google AdWords reklamlarının üst sıralarda yer almasını belirleyen koşul yalnızca TBM’ler değildir.
Google AdWords reklamı veren işletme ve kullanıcı deneyimlerine bağlı olarak anahtar kelimelere 1 ila 10 arasında bir kalite puanı verir. Böylelikle bir kullanıcı Google’da arama yaptığında bu anahtar kelimeye reklam veren işletme ve diğer rakip işletmelerin TBM’leri ve kalite puanları çarpılarak bir açık arttırmaya sokulur. Bu açık arttırma sonucunda sıralama belirlenir.

DİĞER YAZILAR

29/09/2016 : Editor